9 Mart 2012 Cuma

İyilik yapmayınız.Yapanları uyarınız!!

     Hayat adil değilmiş. Bir kere daha tarafımdan test edildi onaylandı..Hala oralarda bir yerlerde; etme bulma dünyasına, edenin yanına kar kalmayacağına, eden bulura ya da bunlara benzer zırvalıklara inanan varsa diye söylüyorum. Yok öyle bir şey..
     Ne kadar bencilsen, o kadar yaşarsın..Bu kadar.Sadece kendini sevmekle başlıyor mutluluk. Bencillik çok iyi bir meziyet. Kendini sağlama al da ondan sonra kime ne iyilik yapacaksan yap.Hobi olarak yap iyiliğini, asla abartma.Kendine iş edinme.
     Ağzın açlıktan kokarken elindeki paranın son damlasına kadar onun daha çok ihtiyacı var diye ona verirsen; sana madalya takmazlar..Onu çok seviyorum, o da benim için aynısını yapardı, o benim en iyi arkadaşım hep öyle kalacak zavallılığıyla onun için bütün hayatını değiştirirsen, hatta hayatının içine sıçarsan, gece yarıları kendini hastanelerde onun başında bulursan, elinde ne var ne yok satıp onun borçlarını ödersen, sabahlara kadar dinlersen, ona iş bulursan, eş bulursan, ailesine karşı idare edersen, onun için borçlanıp o borcu 2 senede ödemeye çalışırsan,sadece onun dertleriyle ilgilenmekten okulunu uzatırsan, daha böyle aptallıklar dan milyon tanesini sıralasan; ona senin ağzına sıçma hakkının en büyüğünü verirsin..Ona yapacak daha iyi bir şey bırakmamışsın ki.Ne yapacaktı? Bütün o hengamede sana bu arada sen nasılsın diye mi soracaktı?
     en iyi ihtimalle olacakları söyleyeyim:

  • Evini ona bırakır gidersin.3 ay kira verirsin o takılır sen yokken, geldiğinde başka bir eve taşınmış olursun.Sana sormadan düzenini değiştirir. Tek kişilik evde ikimiz kalamazdık der hoop bir bakarsın yine kirasını senin ödeyeceğin daha pahalı bir evdesin.Ama o senin en iyi arkadaşındır. Tabi ki bu fedakarlığı gösterecek sindir.Kız zor durumdadır. O sıçtığım iyi kalbinin emriyle boyun eğersin.Arkadaşsın ya bu günler içinsin ya..
  • Sabahtan akşama kadar bütün tanıdıklarını gezer, onun için iş arasın. Bu arada geçici işlerde onun için çalışır, aldığın parayı ona verirsin. O da geri zekalı eski sevgilisine verir, bunu sonradan öğrenirsin ama olsun dur. Sonunda ona çok iyi bir iş bulursun. Kendi kredini onun için kullanıp daha mezun olmamış kızı memur yaparsın. Tarif edilemez bir mutluluk içindesindir. Sana teşekkür etmeyi unuttuğuna göre oda çok mutludur..
  • Artık onun güzel bir evi, iyi bir işi vardır.Ama ona eskiden yaşadığı kötü ilişkileri unutturacak başka bir adama ihtiyacı vardır.Sonunda biriyle tanışır.Artık yeni konunuz budur.Her gün onu giydirir süsler parasını verir, gönderirsin.Aman ne iyisindir.Sırf o istedi diye kendi sevgiline yalan söyler onunla oraya buraya gidersin.Sevgilinle aran bozulur.Ama buna değer. Nede olsa onun mutluluğu senin mutluluğun dur. Sonunda senin büyük çabalarınla adamla çıkmaya başlar ama sen sevgilinle ayrılma noktasına gelirsin..
  • Adamla çıkmaya başlayınca onunla yaşamaya başlar evde.Artık onunla evde hiç karşılaşmazsın.Banyonun kapısında mutfakta karşılaştığınızda sana gülümser geçer.Artık odalarından hiç çıkmaz olurlar.Senin yalnızlığın onu hiç ilgilendirmez.Bu böyle 2-3 ay devam eder. Sadece kiraya 2 gün kala elinde kahveyle odana uğrar, 10 dk lık sohbetten sonra beni bu ay idare et der gider.
  • Bunlar bide nişanlanırlar.Aynı evde yaşamaya devam edersin ama.Düğüne çok az kala bir gün kızın nişanlısıyla evde karşılaşırsın.Durup dururken sana aşık olduğunu, o eve sadece senin için geldiğini, senden bir şey beklemediğini, sadece bilmeni istediğini söyler, siktir olur gider evden..Sen öyle projeksiyon görmüş tavşan gibi bakakalırsın. 
  • Kimselere bir şey söyleyemezsin ama düğüne kadar o evde kalmayacağın için gider başka bir arkadaşında kalmaya başlarsın.
  • Arkadaşım sandığın başka beyinsizlere şimdi ben ne yapmalıyım diye olayı anlatırsın.Oda kafası esince gider kıza senin nişanlın böyle bir şeyler söylemiş der, olaylar olaylara bağlanır; yüzleşme noktasında karşında 15 kişi seni sorguya alırlar.
  • Önce bütün gerçekleri anlatırsın..Adam yalancı iftiracı bizi kıskanıyorlar la üstüne yürür. Kız yüzüğü atar gitmeye kalkar.Adam seni tehdit eder.Çok bilmiş başka bir arkadaşın bırak düğün var yakında senin yüzünden ayrılmasınlar der, yalan söylediğini söyle der, sende yok bu adam seni seviyor öyle bir şey olmadı dersin..
  • Sonra sen hariç herkes yine mutludur.Ara bozucu kıskanç arkadaş ilan edildiğin için bir de yanlızsındır artık.
  • Sonra buna bağlı bir çok kötü şey gelecektir başına.Evden ayrılırsın.Sen kendine yeni bir düzen, yeni bir ev kurmaya çalışırken onlar evlenir.
  • Sen onun için boşa harcadığın seneleri okulda telafi etmeye çalışırken o bebek bekler.
  • Aradan 2 sene geçer.Sen hala bok çukurunda debelenirken onlar kucaklarında kızları mutlu aile fotoğraflarını ilan ederler...
  • Hayat adil filan değildir işte.Olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder